A kisbéri ménes alapításakor a nemes angol telivér, illetve a félvér tenyésztését tűzték ki célul. Hosszú, kitartó munkával elérték, hogy a lóállomány tenyész-színvonala magas fokra emelkedett. E lófajtát ma is „kisbéri félvér” néven ismeri a világ.

Kincses Megye: Dömös – Rám szakadék

A Rám-szakadék lenyűgöző természeti szépsége miatt méltán tartozik a térség legismertebb kirándulóhelyei közé, amit sokan felkeresnek. Adottságai miatt egyike a legnehezebben járható, egyben legizgalmasabb jelzett turistautaknak. Ismerje meg!

Kincses Megye: Tata – Fényes-források, Tükör-forrás, Pokol-forrás

A Vizek városának híres forrásai, ahogy sok más forrás a Dunántúli-középhegységben, a bányászkodás miatt apadni kezdtek az 1950-es évektől. Azonban a természet csodás regeneráló képességének hatására az ezredfordulótól sorra visszatértek.

Kincses Megye: Dél-Komáromi erődrendszer

A komáromi erődrendszer építészeti és kultúrtörténeti szempontból is különleges, egyedülálló műemléke a városnak, megyénknek sőt, önálló, határokon és nemzeteken átnyúló közös érték, mely 2014-ben, az elsők között nyert felvételt a Megyei Értéktárba.

Kincses Megye: Kétlyukú híd (Által ér)

Által-éri kétlyukú kőhíd a Vértesszőlősi vasúti átjáró felől biztosítja mintegy 230 éve a vízfolyáson való közlekedést. Íme, a híd létesítésének korabeli története, ami egyben szorgos eleink dicsérete is.

Kincses Megye: Tatai Angolpark

Az Angolpark Tata és a környékre látogatók kedvelt kirándulóhelye. Nemcsak Tata, hanem a megye jó hírét is öregbíti, így a megyei értéktár méltó darabja. Tudjon meg róla többet, röviden!

Kincses Megye: Vértesszentkereszti Apátság

A Vértes és Komárom-Esztergom Megye egyik legfontosabb szakrális helye, a román stílusú építészet egyik megmaradt legszebb magyarországi emléke a Vértesszentkereszti Apátság. Ismerje meg történetét!