Néhány hete Ászár értékeivel ismerkedtek az únyi és máriahalmi vendégek, most pedig a viszontlátogatásra került sor: Ászár és Kerékteleki küldöttsége látogatta meg a Gerecse keleti részében található két települést.

Csolnokon vendégeskedtek a bokodiak

A megyei önkormányzat identitás programjának izgalmas része, amikor településpárok kölcsönösen meglátogatják egymást. A pandémia miatt közel két esztendő után kerülhetett sor a bokodiak csolnoki viszontlátogatására pénteken.

Megyezászlót is átvett Kecskéd a páros találkozón

Megyezászlót adott át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a kecskédieknek szombaton a lábatlaniakkal tartott páros települési találkozó egyik záróakkordjaként. Mindkét esemény a megyei identitás programsorozat része volt.

Páros találkozó: Tarjánba és Héregre látogattak a bakonysárkányiak

A megyei önkormányzat által létrehívott páros települési találkozó legújabb helyszíne ezúttal Héreg és Tarján volt, mely községekkel a Bakonysárkányból és Akáról érkezett vendégek viszontlátogatás során ismerkedtek.

Páros találkozó a Pilis lábainál: Kesztölcön jártak a kocsiak

A szlovák nemzetiségi településen, a hagyományait híven ápoló Kesztölcön vendégeskedett Kocs küldöttsége a megyei önkormányzat által létrehívott páros találkozó keretében. A viszontlátogatásra a pandémia miatt közel két év után került sor.

A súriak viszontlátogatása Bajótra

A Jázmin Népviseletes Asszonykórus előadása fogadta a páros találkozó keretében Súrról érkezett vendégeket Bajóton. A viszontlátogatásra csaknem egy hónap elteltével került sor.

Német nemzetiségek találkozója Szomoron

Szomor példásan őrzi a német nemzetiségi hagyományokat, derült ki a megyei német nemzetiségek találkozóján, Szomoron. Az eseményt a megyei önkormányzat hívta létre a megyei identitás program keretében.