Új bölcsődével gazdagodott Ácsteszér, megújult az óvoda

Új bölcsődével gazdagodott Ácsteszér, megújult az óvoda

Ünnepélyes szalagátvágással vették birtokba a bakonyaljai településen a Meseerdő Óvodához hozzáépített hét férőhelyes bölcsődét, és a renovált óvodát.

A megvalósításra a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatása révén kerülhetett sor. Az ácsteszéri önkormányzat először 110 millió forintot nyert a célra, majd ehhez később 6 millió forintos plusztámogatás is érkezett.

Az óvodások dalos műsorral köszöntötték a résztvevőket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, valamint Vuts Norbertet Ácsteszér polgármesterét és a környék településvezetőit, az intézmény létrehozóit és működtetőit.

Popovics György beszédében örömét fejezte ki, hogy a tíz esztendővel ezelőttihez képest egyre többen költöznek kistelepülésekre, évről évre nő a falvakban született gyermekek száma, és így egyre nagyobb szükség van gyermekintézményekre. A TOP lehetővé tett Ácsteszéren energetikai korszerűsítést és csapadékvíz elvezetési problémák orvoslását is. Az elnök kiemelte, hogy a megyében a TOP révén óvoda- és bölcsődefejlesztésre 3,2 milliárd Ft, bölcsődeférőhely-bővítésre 4,5 milliárd Ft, összegezve 7,7 milliárd Ft (alap és többlet) támogatás jutott.

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta, hogy az igények felmérése után további 48 millió Ft érkezett a TOP Pluszból az óvoda felújítására és játékok beszerzésére. Így a 3-6 év közötti gyerekek is jobb körülmények között tölthetik a mindennapjaikat. Az óvoda külső és belső felújításon esett át, melyhez a falu önkormányzata önerőből is hozzájárult, energiatakarékos LED-es lámpatesteket telepítve a helyiségekbe.

A szalagátvágás után Vuts Norbert polgármester megköszönte a projekt közreműködőinek munkáját és a lakosság segítségét.

Galéria

Vissza