25+1 évesek a bábolnai Cseperedők

25+1 évesek a bábolnai Cseperedők

Monstre jubileumi műsort adott a Cseperedők Néptánccsoport a Bábolnai Szabadidőközpontban múlt héten szombaton. Öt csoport lépett fel.

– Eredetileg tavaly áprilisban, majd 2020 őszén szerettük volna megtartani az 1995-ben alakult néptánccsoport jubileumát, de a koronavírus járvány miatt ez nem valósulhatott meg, így másfél csúszással most nyílt rá lehetőség – oldotta fel Török Sándor, az együttes vezetője miért a 25+1 éves évfordulót ünnepelték.

A műsort megtekintette Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Veres Zoltán megyei jegyző, valamint Zsidi Sándor, Bábolna alpolgármestere, mindannyian ajándékkal kedveskedtek a negyedszázados hagyományőrzőknek.

A Cseperedők négy csoportból áll: az óvodásokat megmozgató aprók, az alsósokból álló kicsik, a felső tagozatosokat váró középsők és a középiskolásokkal színpadra lépő nagyok csoportjából. A jubileumi fellépésre összeállt egy ötödik is: a ma már nem aktív táncosokból álló Legendák csapata, akik két régi koreográfia felújításával léptek színpadra.

Bors Erika tanítónő, a csoport egyik alapítója anekdotákkal szórakoztatta a közönséget a kezdeti időkből. Elhangzott, hogy a néptánccsoport története 1995-ben iskolai szakkörként indult, és másfél két esztendő után vették fel a Cseperedők nevet. 2014 óta egyesületi formában működnek.

A táncokhoz a Rojtos együttes szolgáltatta a muzsikát. A rendezvény mottója pedig így hangzott: „A hagyományőrzés nem a hamu imádása, hanem a tűz továbbadása.” (Gustav Mahler)

Galéria

Vissza