A pilisi szlovákok is báloztak

A pilisi szlovákok is báloztak

A hétvégén nem csak a svábok mulattak - 21. alkalommal rendezték meg a Pilisi Szlovákok Farsangi Bálját, amely idén is kiváló hangulatban telt.

Február 8-án tartották a Pilisi Szlovákok Farsangi Bálját, melyen idén hajnalig ropták a táncot a vendégek. A 21. alkalommal megtartott összejövetel ezúttal Mogyorósbánya Község Önkormányzata, valamint a Mogyorósbányai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében jött létre. Mintegy háromszázan gyűltek össze a Dorogi József Attila Művelődési Házban, hogy ápolják hagyományaikat és kapcsolataikat, találkozzanak, ismerkedjenek és szórakozzanak. 

Az ünnepséget Havrancsik Tibor Mogyorósbánya polgármesterének köszöntője nyitotta meg, majd felszólalt Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Demjén Márta, a Pilisi Szlovákok Egyesületének elnöke is. Dr. Veres Zoltán megyei jegyző a megyei önkormányzat képviseletében vett részt az eseményen. Elmondta, megyénk szerencsés helyzetben van, nemzetiségeink aktívan őrzik hagyományaikat, ezt jól mutatja az is, hogy minden évben hatalmas érdeklődés mutatkozik a sváb és a szlovák bálon iránt is.

A rendezvényen a későbbiekben fellépett a Mogyorósbányai Harmónia Néptánc és Mazsorett Csoport, valamint a Trnka Néptáncegyüttes is, ezt követően pedig a pilisszántói Mosoly zenekar alapozta meg a jó hangulatot. 

Fotó: pilisinaturpark.hu

Vissza