Csapatbajnokságot rendeztek Kecskéden megyénk horgászai

Csapatbajnokságot rendeztek Kecskéden megyénk horgászai

A megyei horgászegyesületek szövetsége nemrég rendezte meg a felnőtt megyei halfogó horgász csapatbajnokság A és B csoportjának versenyét, valamint a női egyéni halfogó megyei bajnokságot.

A versenyeket a kecskédi Öreg-tó partján tartották, az A csoport versenyét az esztergomi Vasas Horgász Egyesület nyerte.

A B csoport versenyén 9 horgász egyesület 27versenyzője érkezett a tópartra. A hidegfront betörése nem használt a halak étvágyának, a 27 horgász összesen csak 50 kilogramm halat fogott, főleg dévért és karikakeszeget, de voltak szép pontyok is.

Az első helyet az oroszlányi TÁV-HAL Horgász Egyesület szerezte meg, második lett a Munkáséri Horgász és Környezetvédő Egyesület, ők ketten felkerültek az „A” csoportos versenybe. A harmadik helyet a Környei Horgász Egyesület kapta.

Az A csoport versenyén 12 horgász egyesület 36 versenyzője és a női egyéni indulók várta a rajtot kitűnő felszerelésekkel és minőségi csalikkal. Remek idő fogadta a versenyzőket, ami az egész hétre is jellemző volt, ez szép fogásokat vetített előre.

A női versenyzők kitettek magukért, 19 kilogrammal Iglódi Réka (Szőnyi Dolgozók HE.) fogta az egész mezőny legtöbb halát, második lett Borbély Gábor Péterné (Bányászok HE. Dorog)14 kilogrammos fogással. A teljes mezőny összesen 267 kilogramm halat fogott, a versenyszákokban tartott zsákmány mérlegelés után visszakerült a tóba.

Nagy fölénnyel első lett a Vasas Horgász Egyesület Esztergomból, a második helyet a Tatai Horgász és Környezetvédő Egyesület szerezte meg, a Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület lett a harmadik.

XXX

Galéria

Vissza