Dupla páros találkozó Únyon és Máriahalmon

Dupla páros találkozó Únyon és Máriahalmon

Néhány hete Ászár értékeivel ismerkedtek az únyi és máriahalmi vendégek, most pedig a viszontlátogatásra került sor: Ászár és Kerékteleki küldöttsége látogatta meg a Gerecse keleti részében található két települést.

A megyei önkormányzat megyei önazonosságot erősítő települési látogatásainak egyik záró eseménye volt a páros találkozó.

A vendégeket Úny község fogadta először. Pósfai József Úny, majd Murczin Kálmán Máriahalom polgármestere üdvözölte a buszon érkezett delegáció tagjait, akik között ott volt Pekár Zsolt Ászár és György István Kerékteleki polgármestere is. Velük együtt köszöntötte a résztvevőket Romanek Etelka a megyei közgyűlés alelnöke, aki végigkísérte a programot.

Elsőként Pósfai József kiselőadásban mutatta be Úny történetét, aztán megtekintették a község katolikus és református templomát. Az únyi lovaspályán nemcsak bravúros bemutató szórakoztatta ezután a vendégeket, hanem a bátrabbak lóhátra is ülhettek egy kis poroszkálás vagy pár fénykép kedvéért.

Az ásványokból, kőzetekből, őskövületekből és természetfotókból álló múzeumban az únyi kiállítóhely megálmodója és létrehozásának koordinátora Varga László tanár-geológus mutatta be az évtizedes gyűjteményt.

Délután Máriahalmon folytatódott a program, ahol a vizitálók megismerhették a helyi értékeket, a helytörténeti kiállítást, a parkot és a falu templomát. A német nemzetiségi kórus még műsorral is kedveskedett a találkozó résztvevőinek, akik közül többen már ismerősként köszöntötték egymást.

Galéria

Vissza