Energiatakarékosabb iskolát adtak át Bakonyszombathelyen

Energiatakarékosabb iskolát adtak át Bakonyszombathelyen

Befejeződtek a Benedek Elek Általános iskola Magyar Falu Program támogatása révén megvalósult korszerűsítési munkálatai Bakonyszombathelyen.

Szerdán ünnepséggel és szalagátvágással zárták a projektet, melyen részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is.

A község polgármestere, Géringer Istvánné elmondta, hogy az elmúlt 17 évben a napi használattól folyamatosan elavulttá vált iskolaépület korszerűsítésének hála, még a 2005-ben vásárolt kazánokat is le tudták cserélni.

A projekt részleteit Vereczkei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója ismertette. Elmondta: a Magyar Falu Program részeként lehetőség nyílt arra, hogy 2020-ban a tankerület iskolafelújításra pályázzon, melynek köszönhetően, több mint 35 millió forintból sikerült modernizálni az intézményt. Az iskolában három terem is új burkolatot kapott, valamint fűtés-, és villamossági korszerűsítésen esett át. Két új kazánt és 26 radiátort is beépítettek a termekbe. Az alsó szinten a régi villamoshálózatot megújították, a régi lámpatesteket energiatakarékosra cserélték.

Galéria

Vissza