Gyermekekkel szerettették meg a horgászatot

Gyermekekkel szerettették meg a horgászatot

Megyénk keleti felében közel százan vettek részt azokon a gyermeknapi horgászversenyeken, amelyeket a dorogi, az esztergomi, a nyergesújfalui, a táti és a tokodi horgászegyesületek szerveztek.

A helyi, a megyei és az országos horgászszövetségek támogatásának köszönhetően a győztesek értékes díjakat vehettek át és ajándékot kapott az összes induló.

A táti úti Sódergödörben két órás horgászat után a gyerekek halfelismerésben valamint célba dobásban mérték össze tudásukat külön ajándékokért. A több mint 70 gyermek remekül érezte magát a jó időben. Volt olyan szülő, aki a verseny ideje alatt szemetet szedett a területen.

Az első helyezettek névsora:

Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete:

Alsós: Felföldi Levente

Felsős: Kiss Vivien

Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület:

Alsós: Nagy Ábel

Felsős: Rócza Dávid

Tokodi Horgász Egyesület

Alsós: Izsop Barna

Felsős: Nagy Börcsög Bercel

Vasas Horgász Egyesület Esztergom:

Alsós: Barta Milán

Felsős: Baranyai Bence

Nyergesújfalun a VISCOSA Horgász és Környezetvédő Egyesület a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségével közösen rendezett versenyt. Az indulók kizárólag spiccbottal horgászhattak, a kifogott halak száma adta a verseny sorrendjét. A versenyen sok halat fogtak a gyerekek, főleg a kistermetű, darabszám-korlátozással nem érintett őshonos keszegfélékből, de horogra került az inváziós naphalból is.

A dobogósok névsora:

Alsós korosztály:

1. Troll Anna Léna

2. Vörös Róbert

3. Heincz Balázs

Felsős korosztály:

1. Troll Máté

2. Kugler Vince

3. Major Dominik

Kép és szöveg: KEMHESZ

Galéria

Vissza