Kincses Megye: Császári horgásztó

Kincses Megye: Császári horgásztó

Megyénkben számos kiváló horgászhely közül válogathatnak a pecázók. A császári horgásztó csendes, nyugodt környezetben várja az ide látogatókat! Ismerje meg közelebbről!

A Császári horgásztó egy közel 9 hektár vízterületű 1,5 m átlagmélységgel rendelkező tó, amely Császár határában csendes, nyugodt környezetben várja a látogatókat. A tavat sikerült jól halasított horgászvízzé fejleszteni, melyben igen jól érzik magukat a halak. A leggazdagabban telepített hal a ponty, de megtalálható az amur, compó, kárász, keszegfélék is és nem elhanyagolható a ragadozó állomány sem. Szép számban fogható csuka, süllő és az elmúlt években telepítésre került egy kisebb mennyiségű lesőharcsa. 

A Császári Horgászegyesület azzal a céllal alakult 1986-ban, hogy gazdagítsa a tó élővilágát, óvja, szépítse annak környezetét, valamint kulturált körülményeket és jó fogási lehetőségeket biztosítson a vízterületükön kikapcsolódni vágyó horgászaiknak. A tavat körben nádas veszi körül, mely otthont ad több madárfajnak, megtalálhatóak itt vadkacsák, szárcsák, nádi verebek és megannyi hazánkra jellemző madár. A tó két partját stégek veszik körül, amelyeken szép faházak találhatóak, hétvégén megtöltik őket a horgászok, családtagjaik, akik előszeretettel élvezik a természetet, a csendes környezetet, a nyugalmat, amit a horgásztó biztosít számukra. Azon horgászoknak, akik jobban szeretnek a partról horgászni, rendelkezésre áll egy parti szakasz, melyet gyönyörű fűzfák, kis kunyhók tesznek igazán kellemes környezetté. Nyáron igazi élmény a hűs fák árnyékában megpihenve horgászni és élvezni a madárcsicsergést, nem utolsó sorban a nagy fogásokat, amikről a horgászok büszkén mesélnek egymásnak.

Vissza