Kincses Megye: Henryx City a magyar westernváros

Kincses Megye: Henryx City a magyar westernváros

Megyénk egyik színfoltja a Császáron működő westernváros, amely azzal a céllal jött létre, hogy megismertessen az emberekkel egy letűnt korszakot, a vadnyugatot.

Nem csak a megyénkben, de hazánkban is egyedülálló a Császáron található westernváros, amely azzal a céllal jött létre, hogy megismertessen az emberekkel egy letűnt korszakot, és a vadnyugatot. Az itt található tárgyak szinte teljes egészében az USA-ból származnak. A farm önerőből jött létre, a belépés ingyenes, család- és gyermekbarát. Henryx Cityben található étterem, indián- és western múzeum, vasútállomás életnagyságú vagonokkal, amely múzeum és kávézó egyben.

Hazánkban itt található a leghosszabb magánkézben lévő kisvasút.

Egyéb szórakozási lehetőség: rodeo bika, aranymosó bánya, lovaglás, kovácsolás, fazekas korongozás, western kisvasút. Rendszeresek az autós, motoros és contry fesztiválok, nyári gyermektáborok.

A western város egyedülálló turisztikai látványosság nemcsak a településen, hanem az egész országban. Messzi megyékből is jönnek az interneten meghirdetett találkozókra, eseményekre. Rendezvényeik nagyon népszerűek, több száz embert vonzanak megyénkbe rendszeresen.

Vissza