Kincses Megye: Súr – Magyarország legszebb fekvésű települése cím

Kincses Megye: Súr – Magyarország legszebb fekvésű települése cím

Súr (megyénk legdélebbi falva) nemcsak egyszerűen szép fekvésű település, hiszen aki látta mesebeli központját, tudja, a falu szépsége a mívesen, fantáziadúsan kimunkált részletekben rejlik.

2016. szeptember 25-én indult útjának a szavazás, melyben Magyarország legszebb fekvésű falvát kereste az ORIGO hírportál. A szavazás két fordulóból állt. Az első fordulóban 19 megye 3-3 települése versenyzett a megye legszebb fekvésű települése címért, amely egyben beutaló is volt az országos fordulóba. A második forduló a megyei győztesek között zajlott, mely Súr győzelmével zárult 22 445 szavazattal.

„Egy ilyen kis falu számára már önmagában nagyon nagy dicsőség és elismerés, hogy a megyei fordulóra kiválasztották, nemhogy még annak győzelme, és az országos megmérettetés diadala. A településen élők számára ez nem csak a versenyről szólt, vagy a győzelemről, hanem az összefogásról, a közös együttlétről és a jó hangulatról, mi az izgalom hevében önmagától forrt ki. Eme cím nem csak nekünk – az itt élőknek – dicsőség és elismerés, hanem a megyének is, és szimbóluma, intő példája még a közös összefogás erejének.” – fogalmazott a bakonyaljai település közössége a cím elnyerésekor.

Vissza