Megyei svábbált tartottak Tarjánban

Megyei svábbált tartottak Tarjánban

25. alkalommal tartották meg a településen a régiós svábbált, mely ismét az együvé tartozás, a közös történelem és az összefogás ünnepe volt.

Tarján megyénk legnagyobb svábok lakta települése, kevés helyen őrzik úgy a sváb hagyományokat, mint itt. A településen már óvodás korban elkezdik megismertetni, megszerettetni őseik kulturális kincseit a gyerekekkel, hogy majd felnőve ők is továbbadhassák azt. A kicsik előtt példaképként ott vannak a Tarianer Tanzgruppe fiataljai éppúgy, mint a helyi dalkör idősebbjei. 

A településen február második hétvégéjén 25. alkalommal rendezték meg a régiós svábbált, mely ismét az együvé tartozás, a közös történelem és az összefogás ünnepe volt. Jó volt látni, hogy ilyen szoros a kötelék a megyei németek között. A rendezvényt Waldmann-né Baudentisztl Éva, a KEM Németek Önkormányzatának elnöke, és Klinger Tamás polgármester köszöntője nyitotta meg. A zenei alásfestést és a jó hangulatot a Szomorer Jungs és a Tarianer Spitzbaum biztosította. A kiváló szervezéshez a megyei önkormányzat nevében Steindl Balázs alelnök gratulált. 

Vissza