Megújult kúria és tűzoltószertár Bakonybánkon

Megújult kúria és tűzoltószertár Bakonybánkon

A felújított orvosi rendelő, a könyvtár és a volt tűzoltószertárból kialakított kerékpáros pihenőhely átadási ünnepségét tartották pénteken délután Bakonybánkon.

Az épületek a megyei önkormányzat által koordinált TOP, a Magyar Falu Program és más állami források segítségével újultak meg. Az ünneplőket Nagyné Farkas Marianna polgármester köszöntötte, majd az óvodások és iskolások műsora után Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondott beszédet, aki Popovics György, a megyei közgyűlés elnökének üdvözletét is tolmácsolta. Az ünnepségen jelen voltak a környék polgármesterei is. A szalagátvágás az 1807-ben épült és teljes egészében megújult Bezerédy-kúria előtt történt, ahol a védőnői és gyermekorvosi rendelő, valamint könyvtár kapott helyet. 

A szép új külsőt kapott épület 3 elnyert pályázatból és település 6,3 millió Ft-os önerejéből renoválódhatott. Szigetelték a homlokzatot és a padlást, valamint modernizálták az elavult fűtőberendezéseket, fűtőtesteket.

2018-ban a község képviselő-testülete 5 millió Ft-ot nyert el a Vidékfejlesztési MInisztérium pályázatán, melyből a volt tűzoltószertár egyik helyiségében kerékpáros pihenőhelyet és információs pontot alakítottak ki. Bíznak benne, hogy a fejlesztés hatására tovább növekszik a kerékpáros forgalom Bakonybánkon. Sógorka Miklós, Súr polgármestere, a Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy a tisztálkodási lehetőséget is nyújtó pihenő létrejöhetett.
 

Galéria

Vissza