Négynapos nagyhalfogó verseny Neszmélyen

Négynapos nagyhalfogó verseny Neszmélyen

A megyei horgászegyesületek szövetsége 96 órás nagyhalfogó versenyt rendez a neszmélyi Duna-ágban, ahol csak az öt kiló feletti amurok és pontyok számítanak bele az eredménybe.

A versenyen 21 társaság indul az ország minden részéből, még Felvidékről is érkezett csapat.

Az élővízben, csónakok felhasználásával zajló rendezvényre az Éden Kempingben kerül sor, a mezőny 12-én hétfőn 14 órakor kezdhet horgászni, a verseny pénteken 14 óráig tart. A megmérettetésen csak feddhetetlen múltú horgász indulhat, akinek a neve nem merült fel semmiféle hallal kapcsolatos etikai vétség vagy szabálysértés során.

A versenyen indul a 2021-es győztes csapat, az Esztergomi Snecizők, akik tavaly utolsókból lettek az elsők, mert három és fél nap alatt egyetlen egy értékelhető halat sem fogtak, majd az első helyhez végül órák alatt emeltek ki nyolc halat, 67,1 kilogrammos összsúllyal.

Egy csapat 4 bottal horgászhat, botonként 1-1 egyágú horoggal. A versenyt a „Fogd ki és engedd vissza!” elv jegyében rendezik. Minden csapatnak kötelessége a halakat a mérlegelésig épségben megőrizni, majd sebfertőtlenítő használata után a bíró jelenlétében visszaengedni.

A verseny abszolút győztese a súlyra legtöbb értékelhető halat kifogó csapat. A versenyzőket kupákkal és értékes vásárlási utalványokkal díjazzák, melyek a nevezési díjakból folytak be. Különdíjat kap a legnagyobb halat kifogó horgász.

(FOTÓ: A versenyen indul a 2021-es győztes csapat, az Esztergomi Snecizők.)

Galéria

Vissza