Oroszlány- Tatabánya kerékpárút

Oroszlány- Tatabánya kerékpárút

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő személyesen is végigtekerte a már elkészült szakaszokat.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő személyesen is végigtekerte a már elkészült szakaszokat, az élményeit pedig megosztotta velünk:

"Több ok is arra buzdított, hogy tekerjek egy kört. Az egyik, hogy fel kellett avatni az új paripát, amivel a család a születésnapomra meglepett. Kiváló járgány, közel 30 éve szerelmese vagyok a kerékpározásnak, a legjobb levezetés egy levezető kör volt a Vértesben a vizsgaidőszakok alatt. Akkor még kevesen bringáztak.

:)
A másik ok a kíváncsiság. Nap mint nap autóval többször elhaladva a bringaút mellett látom a mozgást, ami a még hivatalos átadó előtt ellepi a kerékpárutat.
Tegnap és tegnapelőtt is így volt. Környéig a műúton csak mi tekertünk. Környén a tóparti részen futókkal és bringásokkal találkoztunk. Legalább félszázzal.
Kecskéd és Környe között már felhagytam a számolással, mert pezsgés volt. A Kecskéd-Oroszlányi szakasz között még le van zárva a vasúti átjárónál - megfordultunk. Folyik a műszaki átadás és a forgalomba helyezés előkészítése. Remélem ez mihamarabb megtörténik.
Sokan használják már. Jó ezt látni.
Öröm és boldogság. Öröm, mert elkészül valami, amit még annak idején Popovics György megyei elnökkel és Takács Károly, akkori oroszlányi polgármesterrel álmodtunk meg. Jó, hogy csak ezért 2015 után sem került le a napirendről és közös ügy tudott maradni.
Ami igazolja a jó projektötletet, az az élmény, hogy már most sok rajta a mozgás.

Boldogság, mert az ilyen fejlesztésekkel egy egészséges Magyarország is a cél volt. Sokan futnak, bringáznak és jó látni, a sportlétesítmények, sportparkok is mindig élnek. A mindennapi vagy rendszeres mozgás jót tesz!
Alig várom az átadást és ígérem: én végig kerekezek rajta - addig is, máshol is edzés van. Holnaptól a Balatonnál."

Galéria

Vissza