Jóvahagyták a Kisprojekt Alapot

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 27-én tartotta első, alakuló ülését a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban.

Bemutatkozott az új rendőrfőkapitány a vármegyei közgyűlésnek

Terület- és vidékfejlesztés, turisztika, rendőrfőkapitány-váltás, többek között ezek voltak napirenden a vármegyei közgyűlés csütörtöki ülésén.

25 kilós amurt is fogtak a Neszmélyi Nagyhalfogón

Négy napon át, megszakítás nélkül zajlott a KEMHESZ nagyhalfogó versenye, ahol 27 csapat 120 hektárnyi vízfelületen próbált kifogni öt kilónál nehezebb pontyokat és amurokat.

Popovics György: fontos a „kulturális akadálymentesítés”

A kultúra és közművelődés aktualitásairól egyeztettek a térség polgármesterei és szakemberei Tatán a volt Piarista Rendházban kedden délelőtt.

Százszorszép új gyermekintézmény lett Süttőn a TOP-ból

Nevéhez méltóan Százszorszép lett Süttő vadonatúj gyermekintézménye, amely a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP program 306 millió Ft-os támogatásával jött létre.

Mogyorósbánya töretlenül fejlődhet

A település közepén található pincesornál tartották a mogyorósbányaiak a szüreti mulatságot szombaton. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke a községről szóló kisfilmmel ajándékozta meg a helyieket.