Magyary Zoltán emlékkonferencia Tatán

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és Tata Város Önkormányzatának szervezésében június 10-én rendezték meg a hagyományos Magyary Konferenciát, a közigazgatás tudósa születésének 134. évfordulója alkalmából.

Nyergesújfalun versenyeztek a horgász tisztségviselők

Megyénk horgászegyesületeinek tisztségviselői a hétvégén tartották hagyományos versenyüket Nyergesújfalun, a Téglagyári tavaknál. A megmérettetésre 25 egyesület 50 fő tisztségviselője nevezett.

Ülésezett a Megyei Felzárkózási Fórum

Projektlátogatással egybekötött rendhagyó ülésre került sor Oroszlányban. Az oroszlányi Polgármesteri Hivatal Nagytermében tartotta idei ülését a Komárom-Esztergom Megyei Felzárkózási Fórum.

Megújult Bánki Donát emlékszobája Bakonybánkon

A megyei önkormányzat, Bakonybánk önkormányzata és a Kuny Domokos Múzeum közös gondolkodásának, szakszerű munkájának eredményeként átadták Bakonybánkon a megújult Bánki Donát emlékszobát.

Tatai víz a legdrágább kincs!

Tatai víz a legdrágább kincs! címmel invitálta színes programra a napokban a város apraját és nagyját Tata önkormányzata és a Megyei Területfejlesztési Kft., mint konzorciumi partner.

Átadták Kernstok Károly felújított villáját Nyergesújfalun

Átadták a magyar avantgárd egyik leghíresebb festőjeként számon tartott Kernstok Károly eredeti állapotban felújított villáját szombaton Nyergesújfalun. Az épület megyei érték.