Páros találkozó: Tarjánba és Héregre látogattak a bakonysárkányiak

Páros találkozó: Tarjánba és Héregre látogattak a bakonysárkányiak

A megyei önkormányzat által létrehívott páros települési találkozó legújabb helyszíne ezúttal Héreg és Tarján volt, mely községekkel a Bakonysárkányból és Akáról érkezett vendégek viszontlátogatás során ismerkedtek.

Elsőként Héreg határában fogadták a vendégeket, akik buszos körutazással ismerkedtek a településsel, majd a művelődési házban Nieszner József polgármester köszöntője után a héregi mazsorettes lányok mutatták meg tehetségüket a közönségnek, aztán Végh László kádármester kiállítását is megtekinthették.

Az itt készült csoportképen a táncos lányok és vezetőjük gyűrűjében látható balról jobbra Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Klinger Tamás, Tarján, Nieszner József Héreg és Ősz Ferenc, Bakonysárkány polgármestere.

A csapat ezután rövid előadásban ismerkedett a településsel, majd megcsodálta a Szent László katolikus templomot és a református Isten házát.

A találkozó ezt követően Tarjánban folytatódott, ahol ugyancsak buszos körút adott áttekintést a faluról. Az első állomáson megtekintették a sváb tájházat, és rövid előadást hallhattak a falu történetéről. A Szent György katolikus templom büszkesége a helyieknek, amit kiselőadással kísérve mutattak be. Mindeközben üdvözölte a találkozó résztvevőit dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is.

A programot végül kötetlen beszélgetés zárta a Tarjánra és a Gerecsére szép kilátást nyújtó Fekete-kő pincéknél.

Galéria

Vissza