Páros találkozón mutatkoztak be a bányász zenekarok

Páros találkozón mutatkoztak be a bányász zenekarok

A megyei identitás pályázatnak köszönhetően közösen ünnepelt az oroszlányi és a dorogi bányász zenekar. A közös ünnep kiváló alkalom volt a két, bányász hagyományokkal rendelkező település kapcsolatának erősítésére.

Páros találkozó keretében látogatott el hétvégén Dorogra az Oroszlányi Bányász Koncert Fúvós Fesztivál Zenekar. Amellett, hogy a város nevezetességeit is megtekintették, a dorogiakat is megörvendeztették zenéjükkel. Koncertjüket a Jó szerencsét indulóval kezdték, majd jól ismert dallamok csendültek fel, a közönség nagy örömére. A koncert előtt Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, a pályázat célja, hogy a megye távolabbi területein élők megismerjék egymás értékeit, kultúráját és hagyományait, közelebb kerüljenek egymáshoz. „A mai találkozó is ezt a célt szolgálja. Nagy öröm, hogy két ilyen bányász zenei hagyományokkal rendelkező város is mélyítheti kapcsolatait”- mondta. A találkozón részt vett és köszöntőt mondott a két város polgármestere is.

Az est folyamán jubileumi koncertet adott a 130 éves évfordulóját ünneplő Dorogi Bányász Zenekar is. Fennállásuk óta aktív tagjai a város közösségi életének. Nívós repertoárjukkal rendszeres fellépői rangos fesztiváloknak és társadalmi ünnepeknek is. Ezúton is gratulálunk nekik és kívánunk további szép, zenés éveket!

Galéria

Vissza