Tíz szál "bazsarózsa" állt a bokodi színpadra

Tíz szál "bazsarózsa" állt a bokodi színpadra

A Bazsarózsa Dalkör jubileumi rendezvényén örömteli múltidézésből és kedves, mosolygós arcokból sem volt hiány. Nemhiába, harminc évet ünnepeltek a "bazsarózsák", a díszvendégekkel és a családdal, a rokonokkal, valamint a barátokkal.

Bokod Egy tűt sem lehetett leejteni a művelődési ház aulájában, olyan sokan fogadták el Presser Ferencné Erzsike meghívóját, és tisztelték meg jelenlétükkel a rangos eseményt. Mielőtt a díszterembe léptünk volna, hogy kezdetét vegye a gála, a délután főszereplői szépen terített asztalokkal készültek és egy pohár frissítővel kínálták a vendégeket. Ez a kis megálló elég időt jelentett arra, hogy szemezgessünk a múltidéző fotók között és emlékezzünk arra a 14 egykori bazsarózsásra, akik már az égi dalkör tagjai.

– A rendezvény nem jöhetett volna létre a nyugdíjas klub és a helyi borbarátok támogatása nélkül – hangzott Vas Etel színpadi beszédében, aki külön köszöntötte a prominens vendégeket. Köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, aki elmondta, nagy szeretettel és tisztelettel emlékszik a kezdeti időszakra és azokra a rendezvényekre, amelyeken a dalkör tagjai rendszeresen részt vettek. Legyen szó bokodi ünnepségekről vagy a környező településeken rendezett fesztiválokról. Ugyancsak a köszönet szavait tolmácsolta Popovics György is. A megyei közgyűlés elnöke virágcsokorral és a jeles jubileumi évfordulóra kiállított emléklappal fejezte ki háláját a dalkör vezetőjének, Presser Ferencné Erzsikének az eddigi munkáért.

Dorogi Kata állt először színpadra, akinek színvonalas produkcióját hatalmas tapssal hálálta meg a közönség. A fiatal ezer szállal kötődik a dalkörhöz, mégpedig a dédnagymama által. Ezt követően Vinkóczi Edit előadásának szólt a taps, majd a Kocsról érkező dalkör tagjai házi áldással indítva szereztek kulturális pillanatokat. A műsorvezető a sorok között üdvözölhette a szákszendieket is, továbbá megemlékezett a szlovák testvértelepülésről, a zsitvabesenyőiekről, akik a pandémia miatt nem tudtak részt venni a gálán. Ők, ha fizikailag nem is, lélekben mindenképp jelen voltak és együtt ünnepeltek a bokodiakkal. Az ünnepség dátuma is megváltozott a világjárvány miatt. A Bazsarózsa Dalkör eredetileg tavaly ünnepelte fennállása harmincadik évfordulóját, azonban az egészségügyi szabályok miatt egy évvel később lehetett megtartani a rendezvényt. Szemmel láthatóan mindez jól sikerült, főként mikor színpadra léptek a délután főszereplői.

Végül tíz szál bazsarózsa sorakozott egymás mellett a színpadon. A dalok közötti szusszanásnyi szünet kiváló alkalom volt arra, hogy a vezető megemlékezzen az eltelt három évtized eseményeiről. Aztán szóltak a feszes katonadalok, de a falu jellegzetességei is hangot kaptak. Jó értelemben zengett a művelődési ház, miközben közönség és előadó egy ütemre ringatózott. Végül az Illés együttes örökzöldjével búcsúzott a Bazsarózsa Dalkör, és a közönség soraiban mindenki velük együtt énekelte: Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat. Csapjad össze, csapjad össze, csapjad össze a mancsodat!

Wágner Zsanett

Galéria

Vissza