Újabb megye gazdaságáért díjakat adtak át

Újabb megye gazdaságáért díjakat adtak át

A koronavírus járvány miatt szűkkörű ünnepségek keretében adja át a megyei önkormányzat a tavaly megítélt megyei elismeréseket. Szerdán délelőtt a Megye Gazdaságáért Kitüntető Címek három kategóriájában kitüntetetteket köszöntötték a megyeházán.

A megye agrárvállalkozója a nagyigmándi Szabó Ildikó lett, a megye kisvállalkozása címet az ászári székhelyű Gádor Építőipari Tervező és Szolgáltató Kft. nyerte el, a megye szakképzője díjat pedig a környei AGC Glass Hungary Kft. vehette át.

A díjátadón, melyen az elismeréseket ajánló szakmai szervezetek képviselői is jelen voltak, Veres Zoltán megyei jegyző és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a résztvevőket. Megfogalmazták, hogy a megyei önkormányzat számára fontos elismerni és megismertetni azoknak a megyénkben tevékenykedő embereknek, intézményeknek, gazdasági szervezeteknek a teljesítményét, akik példát mutatnak számunkra és értéket teremtenek. A megye gazdasági fejlődését kiemelkedően elősegítő gazdasági szervezetek elismerését szolgáló díjakat 9 kategóriában 2004-ben alapította a megyei közgyűlés.

A díjak átadásában Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is közreműködött. Elmondta, a legérzékenyebb és legnagyobb problémákat a vállalkozók élték meg a tavalyi évben. A megye gazdasági számadatai mégis már azt mutatják, amit a járvány előtt, s ez azoknak a példaértékű vállalkozásoknak köszönhető, akik fenn tudták tartani a termelést, működésüket. Ilyeneket ismer el most a megyei közgyűlés.

A megye agrárvállalkozása 2019 címet Szabó Ildikó vállalkozása kapta. A család 1994 óta foglalkozik Nagyigmándon szarvasmarha tenyésztéssel és növénytermesztéssel. Saját készítésű Camembert, Igmándi félkemény sajt, és vaj termékük többször elismerésben részesült a Sajtmustrán.

A megye kisvállalkozása 2019 cím birtokosa a Gádor Építőipari Tervező és Szolgáltató Kft. lett. A díjat Szabó Máté és Szabó Ottó tulajdonos-ügyvezetők vették át. Az ászári székhelyű vállalkozás az alapítása óta eltelt 3 évtizedben a térség kiemelkedő cégévé nőtte ki magát.

A megye szakképzője 2019 díj a környei AGC Glass Hungary Kft. birtokába került, Tisza-Kiss László vette át. A cég számára különösen fontos a szakképzett munkaerőpótlás, ezért mindig nagy hangsúlyt fektetettek a tanulóképzésre. A középiskolákat anyagi és tárgyi eszközökkel is támogatják.

Az ünnepség végén a díjazottakat Pordán Zsigmond a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke is köszöntötte.

Galéria

Vissza