VÍZeum, új kiállítás nyílt az esztergomi Duna Múzeumban

VÍZeum, új kiállítás nyílt az esztergomi Duna Múzeumban

Az új tárlat egyszerre nyújt hihetetlen élményt és ismeretet a víz és az ember kapcsolatáról.

Az új kiállítás bemutatja a vízgazdálkodás múltját, jelenét, a vízzel kapcsolatos innovációkat,  bemutat hajózással kapcsolatos érdekességeket és hajómaketteket.



A tárlat egyszerre érdekes, vidám és mégis játékos formában mutatja be a víz halmazállapotait! A három állapot bemutatásának látványa minden korosztály számára egyszerre nyújt élményt és ismeretet ad át. Felújították a régi tárlat kedvencét a "vízgépet", ami fényekkel és narrációval kiegészítve mutatja be a víz erejének sokféle hasznosítását.Megismerkedhetünk a hajózással, a folyószabályozással is. 
A klímaváltozást kiemelt témaként kezeli a múzeum és a legmodernebb eszközök, valamint adatok segítségével mutatja be annak hatásait.
A látogatók számára pihenőhelyet alakítottak ki, ahol a terem két oldalfalán és a plafonon lévő kijelzőkön filmek, animációk futnak, valamint nyugalmat sugárzó fények és zene uralkodik.

A tárlaton nincs ajánlott útvonal, mindenki szabadon járhatja körül a témákat képekkel, animációkkal és interaktív tartalmakkal annyi információt összegyűjtve, amennyi érdekli.

Galéria

Vissza