A Dadi Nefelejcs Óvoda felújítása

A Dadi Nefelejcs Óvoda felújítása

sajtóközlemény

Dad Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívására benyújtott pályázata 35 millió Ft európai uniós forrásból származó, vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek köszönhetően sor kerül a település óvodájának korszerűsítésére, épületenergetikai fejlesztésére.

Dad Község az Önkormányzat által fenntartott meglévő óvodáját kívánja felújítani és a hatályos jogszabályi kötelezettségeknek eleget tenni. Az épület homlokzata, térfogata nem változik. A felújítás csak az épület felső szintjére vezető lépcsőfeljáróját és tetőterét érinti.

Dad Község Önkormányzata a pályázati forrás segítségével infrastrukturális fejlesztéseket hajtja végre. Energia hatékonysági beruházás során a tetőtér kap hővédő szigetelést, ehhez kapcsolódóan ablak és kazán csere történik, valamint a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően kerül átalakításra a lépcsősor és a füstelvezetés is kiépül.

A beruházásban eszközbeszerzés valósul meg.

Az Önkormányzat a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00024 azonosítószámú projektre megítélt támogatásból a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani.

A beruházás kivitelezése 2022. év második felében kezdődött el, és előre láthatóan 2024. év végére befejeződik. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025.03.28.

A jelen projektben tervezett fejlesztések a korábban megvalósultakkal együtt egy olyan korszerű óvodát eredményeznek, ahová a gyermekek és a dolgozók is örömmel mennek nap, mint nap.

A projektről bővebb információt a https://www.dad.hu/ oldalon olvashatnak.

Vissza