A VOSZ segít a nehéz időszak átvészelésében

A VOSZ segít a nehéz időszak átvészelésében

Évi rendes közgyűlését és gazdasági fórumot tartott a 35 éves Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a vármegyeháza dísztermében március 23-án. Az eseményen dr. Veres Zoltán vámegyei főjegyző képviselte a vármegyei önkormányzatot.

– A VOSZ vármegyei szervezete minden évben, általában márciusban beszámol az elmúlt évi tevékenységéről és meghatározza az elnökség részére az esztendő feladatait – mondta Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei szervezetének elnöke.

– Az idei tájékoztatót összekötöttük egy gazdasági fórummal, amelyen Becsey Zsolt, az Egyensúly Intézet vezető közgazdásza adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetéről a vártható tendenciákról, kilátásokról. Nagyon fontos ugyanis, hogy a vállalkozók iránytűt kapjanak a kezükbe arról, mire lehet számítani ebben a gazdasági évben, hiszen már mindannyian tapasztaljuk, hogy a korábbi évekhez képest visszaesés történt.

A VOSZ legfontosabb eszköze a vállalkozók nehézségeinek áthidalására a Széchenyi kártya, amit a VOSZ irodában lehet igényelni. A programban való részvétellel lehetőség nyílik kedvező kamatozású hitel felvételére, ami széleskörűen felhasználható, akár fejleszteni is lehet belőle. Úgy gondolom, ezzel nagy mértékben segítjük a vállalkozókat – összegezte Pordán Zsigmond a legfontosabbakat.

A fórumon dr. Kancz Csaba főispán is beszédet mondott. Kiemelte, hogy a vármegyében a foglalkoztatási mutató 78 százalék, a munkanélküliségi ráta pedig csupán 1,5 százalék.

Elhangzott még, hogy az idei évben is megtartják a vármegyei vállalkozók napját, ahol a legjobbak kitüntetést kapnak és 18. alkalommal átadják a megyei Príma díjakat is.

Galéria

Vissza