Ajándékokat vitt a 790 éves Nagyigmándra Popovics György

Ajándékokat vitt a 790 éves Nagyigmándra Popovics György

Különleges volt a szombati Nagyigmándi Nap, mivel idén 790 éves a település. A Szabadidőparkban tartott rendezvényt Hajduné Farkas Erika polgármester és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke nyitotta meg.

– Két ajándékot hoztam – mondta Popovics György – egyrészt örömmel adom hírül, hogy a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban 300 millió Ft-ot nyert Nagyigmánd a Magos művelődési ház felújítására. Másrészt elhoztam a település imázsfilmjét, amelyet a vármegyei önkormányzat készített a Vármegyejáró sorozat keretében. Létrejöttét a megyei identitás program biztosította.

A filmet ezután levetítették, valamint az elnök a vármegyei értéktár mozgalmat is bemutatta egy rövid videóösszeállítás segítségével.

Hajduné Farkas Erika polgármester köszöntötte Farkas Gábor vármegyei rendőrfőkapitányt és a felvidéki testvértelepülésről, Naszvadról érkezett vendégeket. Elmondta, hogy a település vezetői mindig Nagyigmánd fejlesztését tartották szem előtt, és nagyon büszke rá, hogy tavaly valóra válhatott egy évtizedes álom, és 2,2 milliárd forintból megvalósulhatott az új sportcsarnok.

Ezt követően kihirdették a kispályás focibajnokság eredményét, amelye a Nagyigmándi KSK csapatra nyert meg. A díjátadó után kezdetét vette a szórakoztató kulturális műsor, amelyben felléptek többek között az Árgyélus Néptáncegyüttes, a Tipegők Kamara Csoport, a Zúgó Néptáncegyüttes, az Igmándi Hagyományőrző Egyesület és a Harmónia Táncstúdió. Volt játszóház, palacsintasütés, sőt ki-ki a legszebb fotóit is kiállíthatta.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” címűpályázatának keretén belül valósult meg.

A település imázsfilmje a Mivármegyénk YouTube csatornán:


Galéria

Vissza