Aki mozdult, győzött Tatán

Aki mozdult, győzött Tatán

Véget ért a Mozdul a megye játékos sportvetélkedő sorozat Tatán. A döntőben a Vármegye bajnoka címet Tata nyerte, második lett Bajna, harmadik Nagyigmánd. Negyedik lett Ászár, az ötödik helyen pedig Kecskéd végzett.

A tatai edzőtáborban rendezett döntő összecsapáson a járási győztesek sorakoztak fel, hogy összemérjék ügyességüket. Hatból öt csapat érkezett, ugyanis a Tatabányai járás legjobbja, a vértesszőlősi team tagjainak jó része lebetegedett. Az öt résztvevő település: Ászár, Nagyigmánd, Tata, Kecskéd és Bajna volt. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Rigó Balázs, Tata alpolgármestere köszöntötte őket.

Popovics György sportszerű és jó hangulatú versengést kívánt, kiemelve, hogy a legfontosabb az ismerkedés és barátkozás.

A versenyt meglátogatta Erős Gábor országgyűlési képviselő is, nem titkolva, hogy térsége csapatának, a bajnaiknak drukkol.

A zsűri tagjai, Romanek Etelka a vármegyei közgyűlés alelnöke, Esztergályos Patrik párbajtőröző és Cserteg István tehetséggondozó szakember voltak, akiknek a szoros verseny megnehezítette a dolgát.

A járási selejtezőkben megszokott seprűdobálós, gúlaépítős, ruhateregetős ügyességi feladatokon kívül ezúttal újak is próbára tették a résztvevőket, akik több korosztályból álltak össze. Volt többek között golf és focis teke is.

A délutáni eredményhirdetésen a közönséget Bencsik János országgyűlési képviselő is köszöntötte, megköszönve a vármegyének, hogy a kultúra és a hagyományőrzés mellett a sport is településeink összekötőjévé válhatott.

Az eseményt a vármegyei önkormányzat szervezte a megyei identitás program keretében.

Galéria

Vissza