Korszerűsödött az Ácsi Bóbita Óvoda

Korszerűsödött az Ácsi Bóbita Óvoda

A napokban átadták az az Ácsi Bóbita Óvoda elkészült fejlesztéseit, valamint az egykori Zichy-kastély megújult tetőszerkezetét. A TOP Plusz keretében 3,1 milliárd Ft-ból korszerűsödhetnek a megye óvodái.

Minisztériumi támogatás segítségével és önerővel, összesen mintegy 43 millió Ft-ból renoválták az óvoda székhely-épületének elavult fűtési rendszerét, kicserélték külső nyílászáróit és járólapozták közlekedő folyosóit.

Ez a mostani fejlesztés a lépésről lépésre végzett megújítás egyik újabb eleme – mondta el dr. Szentirmai István Ács polgármestere.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke arról a jó hírről tudott beszámolni, hogy a TOP Plusz keretében 215 millió Ft-ot nyert a település az óvoda további széleskörű fejlesztésére, bővítésére. Megtörténhet a tetőhéjazat teljes cseréje, amelyre napelemeket is telepítenek, új tornaszobát alakítanak ki, amivel párhuzamosan külső hőszigetelés is történik, sőt még a járda burkolatát is kicserélik, és eszközöket is beszereznek. Az elnök hozzátette, hogy a TOP Plusz keretében több mint 3,1 milliárd Ft-ból korszerűsödhetnek a megye óvodái.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Kancz Csaba megyei főispán is.

Az eseményen arról is szó esett, hogy a nyár folyamán közel 140 millió Ft-ból felújították a Bartók Béla Művelődési Háznak otthont adó „Esterházy-Liechtenstein-Zichy kastély tetőszerkezetét. Megújult az ereszcsatorna, valamint kiépítették a villámvédelmi rendszert.

Galéria

Vissza