Korszerűsödött Bábolna egészségügyi ellátása

Korszerűsödött Bábolna egészségügyi ellátása

Korszerű és jól felszerelt orvosi rendelők várják a bábolnaiakat a megújult egészségügyi központban a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz segítségével.

Magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz jut a lakosság – hangsúlyozta Popovics György, a vármegyeik közgyűlés elnöke a keddi ünnepélyes átadón, amelyen dr. Horváth Klára polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő társaságában köszöntötték a dolgozókat, majd megtekintették a fejlesztéseket. A megvalósításra kereken 100 millió Ft-ot nyert a város a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból (TOP Plusz).

Az uniós forrásból megújultak az orvosi praxisoknak helyet adó rendelőhelyiségek, valamint új eszközöket és bútorokat is beszereztek. A modernizált orvosi rendelőkben a különböző praxisok között előnyt jelentő szorosabb együttműködés alakulhat ki, a lakosság számára pedig jobb színvonalú egészségügyi ellátás biztosítható.

Az épületben látja el feladatait két felnőtt háziorvos, egy gyermekorvos, aki egyben az iskolaegészségügyi ellátásért is felelős és két fogorvos. Továbbá itt működik a védőnői tanácsadó is.

Bábolna a TOP keretében mintegy 1 milliárd 552 millió Ft-ra pályázott sikeresen, míg a TOP Pluszban az egészségügyi fejlesztésen kívül közel 190 millió forintot nyertek a városi csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztésének második ütemére.

Galéria

Vissza