Már látható a YouTube-on Tata kisfilmje

Már látható a YouTube-on Tata kisfilmje

Mostantól látható a Mivármegyénk YouTube csatornán a Vármegyejáró: Tata című film, amelyet Popovics György ajándékba vitt a vadlúd sokadalomra.

A helyi televízióban már debütált, és szombaton reggel a Tatai Vadlúd Sokadalom egyik programjaként az érdeklődők is megtekinthették a Vármegyejáró filmsorozat Tatáról készült epizódját.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke üdvözölte a nagysátorban melegedőket. Elmondta, hogy a megyei identitást erősítő filmekben a vármegyei önkormányzat szíve-lelke benne van, azok saját gyártásban készültek. Hozzátette: Tata a vármegye egyik gyöngyszeme, ezért is időzítették a film átadását erre a népszerű eseményre.

– Miután a Gerecse elválaszt minket, az öt-hat éve tartó megyei identitás programban próbáltuk a vármegyét úgy összekötni, hogy településünk szeretete mellett arra is büszkék legyünk, hogy Komárom-Esztergomiak vagyunk. Ezért nagyon sok rendezvényt tartottunk, kiosztottuk a megyezászlókat, és a fiataloktól kezdve az öregekig mindenkinek adtunk lehetőséget arra, hogy ezt az érzést megismerje – fogalmazott Popovics György. – Ekkor indult egy új projekt, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk ezt az érzést fokozni. Így készült el 76 Komárom-Esztergom vármegyei településről 76 kisfilm. Természetesen a városokban több a nevezetesség, hosszabbak a filmek, de a kisebb településeken is meg tudtuk oldani a nagyjából tízperces időtartamot.

Popovics György a vizek városát bemutató alkotást díszdobozos pendrive-on adta át Michl József polgármesternek, aki megköszönve az ajándékot, sok örömet kívánt a film megtekintéséhez.

– Mindig jó érzés az, amikor valaki kívülről néz meg bennünket, és meglátja a legfontosabb dolgokat a városban. Köszönjük ezt a jó ötletet, hogy mi is bekerülhettünk a vármegye filmsorozatába – mondta többek között Michl József.

A Vármegyejáró filmsorozat Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza