Megújultak rendőrségi épületek a vármegyében

Megújultak rendőrségi épületek a vármegyében

A Magyar Állam és az Európai Unió által biztosított támogatásból megújultak a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság központi objektumában található épületek.

Az alapvetően energiahatékonyságot növelő felújítás 619,11 millió forintból valósult meg. A kapcsolódó egyéb munkálatokhoz az Országos Rendőr-főkapitányság 14,7 millió forintos kiegészítő támogatást biztosított. Korszerűsödött a fűtési, világítási rendszer.

A szerda délutáni ünnepélyes átadáson Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a vármegye rendőrfőkapitánya köszöntötte a jelenlévőket, köztük Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét, Kancz Csaba főispánt, Bencsik János országyűlési képviselőt, valamint polgármestereket.

Buzonics Ferenc rendőrezredes ismertette a beruházás részleteit, majd Bencsik János, a térség országyűlés  képviselője kívánt jó munkát a megújult a körülméányek között.

A munkálatok a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. között létrejött konzorciumi megállapodás keretében valósultak meg. Ennek során 7 895 négyzetméter felületet szigeteltek, 417 nyílászáró cserjére került sor, továbbá 373 darab radiátorszelepet, 1 648 darab lámpatestet cseréltek, és 141 darab napelemet szereltek fel.

A projekt megvalósításával a rendőrség is hozzájárult az üvegházhatású gázkibocsátás, valamint a fosszilis energiafelhasználás csökkentéséhez, a megújuló energiák használatával kapcsolatos uniós kötelezettségvállalás teljesítéséhez. Összességében éves szinten az energetikai beruházás eredményeként 30-40 %-os energiamegtakarítás remélhető.

A beruházás megvalósulásával a városkép is pozitív irányba változott a megújult épületegyüttessel. A felújított ingatlanok biztosítják a rendőrségi munkatársak kulturált elhelyezését és számottevő energiamegtakarítást is jelentenek.

A felújítás a „Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése” című, KEHOP-5.2.2-16-2016-00090 azonosító számú projekt keretén belül történt.

Galéria

Vissza