Mindenkit vár az Oroszlányi Bányászati Múzeum

Mindenkit vár az Oroszlányi Bányászati Múzeum

A bányásznapi rendezvények nyitányaként került sor pénteken délelőtt a volt XX-as (majki) akna helyén 2000-ben kialakított Oroszlányi Bányászati Múzeum átadására az egykori bányászváros határában.

A fejlesztés a megyei önkormányzat által koordinált TOP program összeségében 640 millió Ft-os támogatásából valósult meg. Eredetileg 500 millió Ft forrást nyert a projekt, melyhez később sikerült további 140 millió Ft-os többletet szerezni.

Az ünnepélyes átadáson Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke gratulált a megvalósult látványossághoz. Hangsúlyozta, hogy a TOP-ban a 2014-2020-as ciklusban megyei turizmusfejlesztésre 13 projekt támogatásáról hoztak döntést közel 3 milliárd Ft összegben. 9 esetben történt összességében 769 millió forintos többlettámogatás, így a turisztikai fejlesztésekre összesen több mint 3.7 milliárd Ft érkezett a TOP-ból a megyébe.

Az eseményen jelen volt még többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester, akik Mike István kiállítóhely-vezetővel, valamint Németh Gábor OIH Zrt. vezérigazgatóval közösen vágták át a vörös-fekete színű szalagot. A bányásznap hétvégéje folyamán számos színes programnak ad helyszínt a múzeum.

Galéria

Vissza