Pótolhatatlan felünket ünnepelték

Pótolhatatlan felünket ünnepelték

Hagyományainak megfelelően gálaműsorral és egy-egy szál virággal köszöntötte nőtagjai a vármegyei Életet az éveknek klubszövetség pénteken délelőtt Tatabányán a Puskin művelődési házban.

Domina József szavalata után Troják Frigyes, a szövetség vármegyei elnöke és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

– A férfi számára a nő létezése, jelenléte, látványa, érintése szinte megfűszerezi, felpezsdíti a társas életet. Ebből következik, hogy ő maga a tavasz, a remény, a megújulás, hisz valljuk be őszintén, nők nélkül kevesebbek lennénk. Mondhatnánk úgy is, hogy amolyan félemberek, hiszen szépen utal erre édesanyanyelvünk feleség szava is. A nő, az énünk egyik fele, méghozzá a szebbik, a jobbik, az elmaradhatatlan, a pótolhatatlan – fogalmazott Troják Frigyes.

Popovics György így üdvözölte a hölgyeket:

– Nagyon sok szeretettel köszöntöm a dédiket, nagymamákat, édesanyákat, feleségeket, leányokat, mindenkit! Kérem, hogy ezt a szívből jövő üdvözletet vigyétek el haza a klubotokba, mondjátok meg nekik, hogy a vármegye, a vármegye vezetése velük van. Idén is szeretnénk megszervezni egy komolyabb és nagyobb találkozót.

A hölgyeket felköszöntő elnökök ezután egy szál szekfűvel kedveskedtek minden jelenlévőnek, majd következett a színpadi műsor. Elsőként a Hétszínvirág művészeti csoport tánca és a mocsai népdalkörösök előadása szórakoztatta a közönséget. A műsor második felében a nemrég vármegyei értékké vált Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör énekelt, s végül Vida Balogh Jeva operett részletekkel fakasztotta dalra a hallgatóságot.

Galéria

Vissza