Korszerűsítik a leányváriak óvodáját

Korszerűsítik a leányváriak óvodáját

Örömhír a leányváriaknak: a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Pluszból elnyert 160 millió Ft-ból újulhat meg és bővülhet a Cseresznyefa Óvoda.

Az óvoda udvarában tartott projektnyitó rendezvényen Fári Csaba, Leányvár polgármestere köszöntötte a jelenlévőket,

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke így fogalmazott az ünnepélyes projektnyitón: Az a célunk, hogy a vármegye kisebb településein is ugyanúgy elérhetők legyenek a szolgáltatások, mint a nagyobbaknál, illetve igyekszünk fejleszteni az intézmények színvonalát is. Ebbe a sorba illeszkedik a most záruló TOP-os (Terület- és Településfejlesztés Operatív Program) pályázatok két beruházása is. Az egyik az óvoda játszókertjének megújítása, a másik pedig az orvosi rendelő részleges renoválása.

Popovics György elmondta, hogy az óvoda új beruházása keretében a régi épület új tetőhéjazatot kap napelemekkel, ezen kívül új tornaszobát építenek a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta: nem mindegy, hogy a gyerekek milyen körülmények között és hol töltik mindennapjaikat. Gratulált a leányváriak sikeres pályázatához.

A megnyitó után a vendégek Fári Csaba polgármesterrel megtekintették az új tornaszoba munkaterületét, valamint az óvoda helyiségeit.

Galéria

Vissza