Összefogás a hátrányos helyzetűek segítésére

Összefogás a hátrányos helyzetűek segítésére

A megyeházán tartotta soron következő Irányító Csoporttal egybekötött Fórum és Ernyőszervezeti ülését a Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum február 14-én.

Az ülésen részt vett Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal főispánja és Borsó Tibor a vármegyei közgyűlés alelnöke.

A 2,4 milliárd forint európai uniós támogatásból a vármegye önkormányzat, a vármegyei kormányhivatal és a megyei területfejlesztési Kft. konzorciuma a hátrányos helyzetű munkavállalók számára kínál lehetőséget, hogy vissza-, illetve bekerülhessenek a munkaerőpiacra. A projekt keretében a megyei foglalkoztatási stratégia alapján a hátrányos helyzetű munkavállalók foglakoztatását elősegítő munkaerőpiaci programok valósulnak meg.

A Paktumszervezeti ülésen a konzorciumi partnerek beszámoltak a két ülés között eltelt időszakban végrehajtott feladatokról, valamint a Tatabányai Helyi Foglalkoztatási Paktum II. eredményeiről.

dr. Peredy Zoltán az EDUTUS Egyetem intézetvezetője előadásában beszélt a vármegyei kis-, és középvállalkozások versenyképességének kihívásairól. Bemutatta Komárom–Esztergom vármegyei helyzetképét a KKV-k szemszögéből kitérve a jelenlegi gazdasági kihívásokra (energiaválság, orosz-ukrán háború, COVID válság), lehetőségekre. Borsó Tibor a vármegye közgyűlésének alelnöke által tartott előadásban a résztvevők megismerhették a Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának roma nemzetiségi koordinátori programját is.

Az Egyebek napirendi pont keretében ismertették, hogy 202 millió Ft többlettámogatásból tovább folytatódik a TOP 5.1.1-16-os 2. megyei foglalkoztatási paktum projekt. A 2018-ban kezdődött program 2023. október 31-ig történt meghosszabbításával további hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatására kerülhet sor.

Galéria

Vissza