Rászoruló gyermekek karácsonyát szépíti az értékajándék

Rászoruló gyermekek karácsonyát szépíti az értékajándék

Popovics György, a vármegye közgyűlésének elnöke a megyei identitás program keretében készült társasjátékokat és matricáskönyveket adott át csütörtökön a vármegyeházán.

Az ajándékot a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapják: 200 db matricáskönyv, 70 db társasjáték és 30 db vármegyekönyv.

A Segítség a Gyermekekért Közösség évek óta segíti adományok gyűjtésével a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató működését és a hozzájuk tartozó lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekeket. Dr. Dombi Péter, mint a Segítség a Gyermekekért Közösség tagja kereste meg Popovics Györgyöt, a vármegye közgyűlésének elnökét, hogy csatlakozzon idén ehhez a kezdeményezéshez, mely gondolat már az elnök fejében is megfogalmazódott. Az idei évben a megyei identitás pályázatnak köszönhetően társasjátékot és matricáskönyvet készített a vármegyei önkormányzat, melyek alkalmasak arra, hogy a gyermekvédelmi szolgáltatóhoz tartozó gyermekek karácsonyát megszépítsék. Így született meg ez a rendezvény és összefogás. Ahogy dr. Dombi Péter fogalmazott: érték az értékkel találkozott.

– A Segítség a Gyermekekért Közösség azt jelenti, hogy nincs benne a személy, csak az ügy és a gyermek. Lehet nevesíteni Péntek Szilvesztert, Havellant Istvánt, Pordán Zsigmondot, Cservenka Noémit, Amerikába élő honfitársunkat, Hajtó János professzort, és még néhányakat, ez a szűk közösség. Ezt egyszer elmondtuk, kész, pont, én azt gondolom, hogy az ügy a fontos – foglalta össze dr. Dombi Péter.

– Nagyon fontos számunkra ez az áldásos tevékenység, hiszen ismerjük a Szent Ágota szolgáltatót régen, de még mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen szerteágazó tevékenységet folytatnak, ilyen sok gyermekkel foglalkoznak és ilyen sok személy dolgozik ezen a területen. Örülök, hogy segíthetünk nekik, reméljük, hogy örömet tudtunk szerezni a gyermekeknek – mondta Popovics György.

A jelenlévő Szent Ágotás gyerekek és a szolgáltató vezetői, valamint a nevelőszülők a helyszínen jó hangulatban ki is próbálták a játékokat. Előtte megtekintették a vármegyénk értékeit bemutató kisfilmet, hiszen a kiadványok vármegyénk kincseit népszerűsítik.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót 10 éve, 2014 január 1-én hozták létre. 13 megyében van jelen országosan 6000 gyermek tartozik hozzájuk. Komárom-Esztergom Vármegyében 280 gyermekkel foglalkoznak, ebből 7 lakásotthonban 80 gyermek, és 200 gyermek nevelőszülőknél van elhelyezve.

Az eseményen jelen volt Kovács Anita, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei területi igazgatója, Kuthy Szakács Anita a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei nevelőszülői hálózatának vezetője és Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

A kiadványok Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósultak meg.

Galéria

Vissza