A Rédei Óvoda felújítása

A Rédei Óvoda felújítása

sajtóközlemény

Réde Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívására benyújtott pályázata 50 M Ft európai uniós forrásból származó, vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek köszönhetően sor kerül a település óvodájának korszerűsítésére, épületenergetikai fejlesztésére.

Az Önkormányzat által fenntartott Rédei Óvoda épülete eredetileg nem óvodai célokra épült, jelenlegi formáját többszöri átalakítás után érte el, és 1990 óta folyamatosan óvodaként működik. Az épület korszerűtlen hő és vízszigeteléssel rendelkezik, mind a födém, mind a falak tekintetében. A nyílászárók és a belső fűtési rendszer megoldásai régiek, korszerűtlenek, cserére szorulnak.

Réde Község Önkormányzata a pályázati forrás segítségével az alábbi infrastrukturális fejlesztéseket hajtja végre:

  • Az épület belső felújítása, hő és vízszigetelése történik meg.
  • álmennyezet kiépítése és ehhez kapcsolódó világítótest csere
  • Projektarányos akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtése
  • A főző konyha épületen belüli megközelíthetőségének kialakítása.

Az Önkormányzat a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00016 azonosítószámú projektre megítélt támogatásból a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani.

A beruházás kivitelezése 2022. év második felében kezdődött el, és előre láthatóan 2024. év végére befejeződik. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025.03.28.

A jelen projektben tervezett fejlesztések a korábban megvalósultakkal együtt egy olyan korszerű óvodát eredményeznek, ahová a gyermekek és a dolgozók is örömmel mennek nap, mint nap.

A projektről bővebb információt a https://www.rede.hu/ oldalon olvashatnak.

Vissza