Tetszést aratott a Süttő értékeit bemutató imázsfilm

Tetszést aratott a Süttő értékeit bemutató imázsfilm

Kilencedik alkalommal nyitották meg Süttőn szombat reggel a KőKövön Fesztivált, illetve annak frappánsan délelőtti műszaknak nevezett kezdő programjait.

Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke a megnyitón adta át Czermann János polgármesternek a községről készített vármegyejárós imázsfilmet.

Romanek Etelka így fogalmazott: A vármegye csodás településeiről sorozatot készítettünk, és azt kérjük, rendezvényeiken adják tovább, mutassák be, hogy milyen szép megyében élünk. Fontos a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP-os támogatás és a pályázatok segítése, de legalább olyan fontos a szellemi javak, a kultúra gyarapítása is. Célunk az összetartozás erősítése, s hogy büszkék legyünk legszűkebb hazánkra.

A ksifilm megtekintése után tapssal jutalmazta a közönség az élményt. Érthetően a legnagyobb tapsot azonban Juhász Árpád geológus kapta, aki a földtörténet állomásait felölelő előadásában a Gerecse és Süttő köveit is érintette.

Az eseményen elismerésben részesült Latorcai Csaba, a süttői DESIGNKŐ Kft. Ügyvezetője, aki a fesztivál szakmai védnökeként kapott oklevelet, valamint a kőfaragó ipartestület aranykoszorús mesteri kitüntető címet adományozott számára.

A megnyitó az „…és lőn világosság” című festménykiállítás megtekintésével zárult.

A Vármegyejáró filmsorozat Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza