Ünnepi évet hirdetett a 30 éves Peron Music Alapítvány

Ünnepi évet hirdetett a 30 éves Peron Music Alapítvány

A tatai Peron Tehetségközpontban tartott sajtótájékoztatón többek között bejelentették egy fiatalokat támogató tehetségalap létrehozását. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is méltatta az ötletet és az évtizedes tevékenységet.

Pap Tibor, az alapítvány elnöke megköszönte az alapítók munkáját, és összefoglalót adott a múltról, jelenről és jövőről:

– Harminc éve, 1993 márciusában indult útjára a mai Peron Music Alapítvány. Hálás szívvel gondolunk az alapítókra, és köszönjük nekik, hogy hitük és lehetőségük szerint belevágtak ebbe a nemes feladatba. Elképesztő belegondolni, hogy harminc év alatt mennyi értéket teremtett, mennyi álmot valósított meg, mennyi fiatalt támogatott, mennyi utat és pályát határozott meg, és mennyi szövetséget hozott létre ez a kicsi alapítvány, amely bár nemes célra tette fel életét, elég nehéz feladatot vállalt fel. Küzdünk azért, hogy a könnyűzene, a zeneoktatás, a tehetséggondozás és minden, amiért dolgozunk, az egyetemes magyar kultúra elfogadott része legyen.

Az alapítvány ünnepi évet hirdetett, remélve, hogy programjaikba minél többen be tudnak kapcsolódni. Az első állomás március 31-én lesz, a Peron Music Clubban, ahol PERON30 néven egyedülálló koncerttel ünnepelik a zenét, a jelent és a jövőt. Ezen a koncerten fellép a Peron Tehetségközpont keretein belül szerveződött MakeShift Duo és az Arcidra zenekar és többek között a mai fesztiválok egyik ünnepelt zenekara a 30Y.

Nyáron ötödik alkalommal érkezik ZeneMánia tábor, második alkalommal hirdetnek Dalszerző tábort és idén először várják a gyerekeket táborba, Peron Kids néven. Szeptember 23-án immár 28. alkalommal szervezik a Peron Music Tehetségkutató Fesztivált.

Az alapítvány a szociálisan rászoruló fiatalok segítésére meghirdeti a Peron Tehetségprogramot. Ehhez kapcsolódóan egy adományokkal támogatható zenei tehetségalapot hoztak létre, amelyre hamarosan pályázhatnak a 12-20 év közötti fiatalok.

A jelenlévőket Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte:

– Azért is vagyok itt, mert egy vármegyei alapítványnak tekintem a születésnapját ünneplő szervezetet, amelynek a tevékenysége az egész vármegyére, sőt azon túl is hatással van.

Nem mindenhol van lehetősége a gyerekeknek könnyűzenét tanulni. Nagyon örülök, hogy ez az infrastruktúra itt ki tudott épülni, és tényleg szolgálhatja az ifjú tehetségek cseperedését.

Az elnök üdvözölte a tehetségalap létrehozását, örül, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek lelke, pályája is épülhet, tette hozzá.

Lusztig Péter tatabányai alpolgármester és Boglári Zoltán tatai képviselő is méltatta az alapítvány munkáját, majd a közös fotó előtt Cserteg István alapító kiemelt olyan tehetségeket, akik ma már sikeres karriert építettek.

Galéria

Vissza