Vármegyejáró: imázsfilmet vitt Kisigmándra Popovics György

Vármegyejáró: imázsfilmet vitt Kisigmándra Popovics György

Kisigmánd imázsfilmjét adta ajándékba a szombati falunap forró délutánján Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke Pécsvárady Attila polgármesternek.

A filmet a vármegyei önkormányzat készítette a Vármegyejáró sorozat keretében. Létrejöttét a megyei identitás program biztosította. Az érdeklődőket színes színpadi program várta, fellépett többek között Peter Srámek, Hevesi Tamás, Bereczki Zoltán.

A pendrive-on ajándékozott kisfilmet a települések szabadon vetíthetik rendezvényeiken, intézményeikben, közösségeikben.

A 76 film folyamatosan töltődik fel a Mivármegyénk YouTube csatornára, ahol a Vármegyejáró lejátszási listában összegyűjtve megtalálható.

– A kisfilmek turisztikai megközelítéssel készültek, a cél, hogy az idelátogatók és a megyeiek egyaránt megismerhessék szűkebb hazánk értékeit. Sőt, szeretnénk, ha a külföldön dolgozók egy darabot kaphatnának ezzel az otthonukból. Az egészséges összetartozás és lokálpatriotizmus erősítése mellett a filmek kordokumentumok is, jelenünk izgalmas lenyomatai - mondta Popovics György.

Az átlagosan 10 perces filmek összes játékideje, meghaladja a 12 órát. Érdekesség, hogy 4K felbontásban, szép drónfelvételek felhasználásával készültek.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” címűpályázatának keretén belül valósult meg.

A Kisigmánd film megtekinthető itt:

Galéria

Vissza