Baj önkormányzata idősbarát

Baj önkormányzata idősbarát

A megyei Idősügyi Tanács által alapított Idősbarát Önkormányzat Díjat vehetett át Baj település a pénteki idősek napi ünnepségen.

Schunder Tibor, Baj polgármestere vette át Romanek Etelkától, a megyei közgyűlés alelnökétől az Idősbarát Önkormányzat Díjat. Az elismerésre a megye 1501-6000 fős lakosságszámú települései pályázhattak a megyei Idősügyi Tanács felhívására. Az oklevél mellett 100 ezer forintos pénzjutalom is jár a díjjal. Az 1500 fős lakosságszám alatti kategóriában idén Héreg kapott ilyen kitüntetést.

Romanek Etelka elmondta, a pályázatot kistelepüléseknek írták ki, keresve köztük azokat, akik a kötelező feladatokon túl támogatják, segítik az időseket, és más településeknek jó példával szolgálva javítják a szépkorúak élethelyzetét. Az alelnök hozzátette: Baj követendő példával szolgál, hogyan kell az időseket megbecsülni, a településen példamutató a hagyományok ápolása és a régi szokások megörökítése az utókor számára.

Bencsik János országgyűlési képviselő is köszöntötte a szépkorúakat, jelenkorunk megalapozóit.

A résztvevőket óvodások műsora szórakoztatta, majd ének, zene és tánc következett és olyan jó hangulat kerekedett, hogy a táncparketten egy tűt sem lehetett leejteni.

Galéria

Vissza