Kincses Megye: Viniseera szőlőmag mikroőrlemény termékcsalád

Kincses Megye: Viniseera szőlőmag mikroőrlemény termékcsalád

A termékcsalád Almásfüzitőhöz kötődik, itt került kifejlesztésre és tökéletesítésre az az őrlőberendezés, amellyel nagyon sokféle mikroőrleményt lehet előállítani.

2007 végén a TRANSMlSSIÓ Kft. ügyvezetője, Jankovszky Sándor felkérést kapott egy kutatás-fejlesztési pályázat kapcsán elkészült újszerű őrlőberendezés tökéletesítésére. Az ő szakértelme és egy eredményes együttműködés alapján létrehoztak egy légtechnikai elveken működő őrlőberendezést, melyen különböző szerves és szervetlen anyagokat őröltek meg átlagosan 20 mikron alatti szemcseméretű porrá. Az őrlőberendezés a társaság almásfüzitői telephelyén lett felállítva, és
kísérleti gyártásba kezdtek. 

Megalkották azt az eljárást, hogy a szőlőmag törkölyt miként dolgozzák fel, hogy egészséges magot nyerjenek ki. A technológiai fejlesztés révén olyan hidegsajtolást végeznek, hogy a nyomással keletkező hő hatást mind a magnál, mind az olajnál elkerüljék. Az őrléssel olyan mikroőrleményt nyertek, melyben a részecskék élei, csúcsai eltűnnek, lekerekített szemcsék kerülnek csak a szervezetbe, ellentétben a mechanikus őrlés során, amikor az anyagok szilánkosan, különféle élekkel törnek, melyek a bélcsatornába kerülve károsíthatják is a szervezetet.A többéves őrlési gyakorlattal elérték, hogy termékek átlagos szemcsenagysága 10 mikron. 20l0-től hidegen sajtolt szőlőmag olajat is állítanak elő. 

A termék 2009-ben a Vértes Expo vásárdíját nyerte el, emellett a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Díj pályázatán a társaság munkáját pozitívan értékelték. 2010-ben a vállalkozás „Komárom-Esztergom megye innovációs vállalkozása 2010" címet kapta meg. A hazai piac mellett a Nemzeti Kereskedőház közreműködésével számos nemzetközi kiállításon és gazdasági csúcstalálkozókon vettek részt: 2013 Japánban, illetve Szerbiában, 2014 Szlovéniában, 2015 Svájcban, 2016 Kínában. 2013-tóI rendszeresen részt vesznek Szerbiában a Novi Sadban megrendezett vásáron, valamint a Szabadkai Mezőgazdasági Kiállításon. A VINISEERA® Plusz szőlőmag- és héj mikroőrlemény elnyerte a Szakmai Elit Szervezet a "Év kiváló terméke 2018" díját.

Vissza