Megyei horgásznap Esztergomban

Megyei horgásznap Esztergomban

Az eddigi eredményeket összegző és a jövőbeli terveket bemutató találkozót tartott a Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége vasárnap Esztergomban.

A rendezvényt a Kerektavi Természetházban tartották, ahol az előadások alatt 40 gyermeknek rendeztek horgászversenyt, majd két, megyénk hírnevét öregbítő, neves horgásznak adtak át elismerést.

A rendezvényt megtisztelte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, aki elmondta, hogy a horgászoké a legnagyobb országos civil szerveződés, mellyel a kormány stratégiai megállapodást kötött. Kiemelte, hogy a horgászok között végzett széleskörű felmérés nyomán az egyesületek kezelésére bízták a természetes vizeket és a horgászjegyekből származó bevételeket is visszajuttatják az egyesületeknek.

Hazánkban 2018-tól 2021-ig a kezdeti 440 ezer főről közel a duplájára emelkedett a regisztrált horgászok száma és a világversenyekbe újra bekapcsolódva látványos eredményekkel büszkélkedhetünk. A Világ- és Európa bajnokságokon 2018 és 2021 között 14 arany, 16 ezüst és 11 bronzérmet hoztunk el, az úszós szakágban Magyarország vezeti a világranglistát - tette hozzá Nyitrai Zsolt.

A megjelenteket köszöntve Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere elmondta, a horgászat a gyerekeket megtanítja a türelemre, az összpontosításra és közben a természet szeretetére és védelmére. Az alpolgármester kiemelte a KEMHESZ ügyvezető elnöke Osvald Zsolt munkásságát az utánpótlás nevelés terén.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, az eddigi eredmények összegzése mellett már a jövőre is készülnek. A megyei önkormányzat és a KEMHESZ közösen keresi a lehetőséget, hogy pályázati forrásokból egy új székházat hozhasson létre a szövetség, az esztergomi természetház mintájára.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke a rendezvény házigazdájaként elmondta, hogy a szövetség A Megye Horgászsportjáért Díj-jal ismerte el Sztahovits Péter munkásságát, aki népszerű ismertterjesztő közíróként széles közönséggel ismertette meg a horgászat rejtelmeit, valamint Csőregi Balázst, a Vasas Horgászegyesület tagjaként az említett 14 Világ- és Európa bajnoki magyar aranyéremből 9 elnyerésében tevékenyen részt vett.

A rendezvény zárásaként díjakat adtak át a horgászversenyen indult 40 gyermeknek, akik közül alsós kategóriában Heincz Balázs, a felsősök közül pedig Troll Máté végzett az élen, majd haltelepítést láthattak a részvevők, két- és háromnyaras pontok kerültek a Kerek-tóba.

Galéria

Vissza