Megyezászlót is átvett Kecskéd a páros találkozón

Megyezászlót is átvett Kecskéd a páros találkozón

Megyezászlót adott át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a kecskédieknek szombaton a lábatlaniakkal tartott páros települési találkozó egyik záróakkordjaként. Mindkét esemény a megyei identitás programsorozat része volt.

A zászló a megye egységét jelképezi – hangsúlyozta Popovics György. Közösen, összefogással tudunk előrehaladni, ez a zászló mindannyiunkat erre emlékeztet majd – Gruber Zoltán, Kecskéd polgármestere ezekkel a szavakkal köszönte meg a zászlót, melyet méltó helyen, a polgármesteri hivatal közösségi termében fognak elhelyezni.

Az események sora délelőtt a Kecskédi Öregtónál kezdődött, ahol Gruber Zoltán és a vendégekkel érkezett Teller Péter lábatlani polgármester is köszöntötte a páros találkozó résztvevőit. Vörös János a megyei önkormányzat identitás programjának vezetője elmondta, hogy ezen a napon Únyban és Máriahalmon is zajlik páros találkozó, melyek lezárják a sorozatot, ami összesen 40 látogatásra, ismerkedésre adott lehetőséget megyeszerte.

A kecskédi vizit a horgásztó közelében lévő kápolnánál és szabadtéri színpadnál folytatódott, ahol a Kecskédi Német Nemzetiségi Tánccsoport bemutatója után a dombon álló 150 éves kápolnát is megtekinthették. A kápolna és a színpad története összekapcsolódik, hiszen a 90-es években az Edda művek többször adott koncertet a területen, és a kápolna felújítása a koncertek bevételéből valósulhatott meg.

Ezután a vendégek útja a falu központjába vezetett, ahol a római katolikus templomot, majd Számné Áprily Margit festménykiállítását és a falumúzeumot tekinthették meg. Utóbbi helyszínen a német nemzetiségi dalárda előadása dalokkal is megidézte a sváb ősök emlékét.

A délutáni programok helyszíne a sportpálya volt, ahol a főzőversenyen bográcsokban rotyogtak a finomságok, miközben a Kecskédi Lovas Baráti Kör, valamint a Bendegúz Vére Hagyományőrző és Íjász Egyesület bemutatója zajlott.

A találkozó baráti beszélgetéssel, közös énekléssel zárult, melyhez a kecskédi Burschen Kapelle fúvósegyüttes szolgáltatta a zenét. Ezt az előadást a megyei önkormányzat által az Emberi Erőforrások Minisztériumától elnyert pályázat tette lehetővé.

Galéria

Vissza