Süsü köszön Bakonysárkány új óvodáján

Süsü köszön Bakonysárkány új óvodáján

Süsü, a sárkány integet a kicsiknek Bakonysárkány új óvodája, a Csukás István óvoda bejáratánál.

A létrehozást a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert (TOP) 360 millió Ft tette lehetővé.

A megnyitón Ősz Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, valamint dr. Kancz Csaba kormánymegbízottat.

– Mi, bakonysárkányiak legyünk büszkék arra, hogy kitűzött célunkat nem tévesztettük szem elől. Akadályok és nehézségek árán valósítottuk meg álmunkat. Kiváló szakemberek munkája eredményeként, az elkészült óvodában pedagógusaink korszerű, minden igényt kielégítő környezetben, a test és a lélek megerősítésével folytathatják gyermekeink közoktatási nevelését – mondta Ősz Ferenc.

Popovics György köszöntőjében kiemelte, hogy hosszú utat kellett megtenniük a beruházás végéig. – Nem volt könnyű menet, először 200 millió forintot nyert Bakonysárkány erre az intézményre, azonban nagyon hamar kiderült, hogy az összegből a vágyak nem valósíthatóak meg. Rengeteget töprengtünk, hogy miképpen találhatnánk megoldást a problémára, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit előállt egy javaslattal, amelynek köszönhetően végül megépülhetett az intézmény – idézte fel a megoldás keresést a megyei közgyűlés elnöke.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy amikor megérkeztek az első ajánlatok a projekt megvalósításához, villámcsapásként hatott, hogy közel a duplájára lenne szükség a modern, XXI. századi óvoda építéséhez. Hosszas tanakodás után azonban a kapott összeget visszautalták a kormánynak és egy újabb pályázatot nyújtottak be, amelynek köszönhetően végül 360 millióból létrejöhetett a beruházás.

Ezután Magyaros László plébániai kormányzó megszentelte az épületet, majd a jelenlévők megtekinthették az óvodások előadását.

Galéria

Vissza