Támogatásokkal élénkítik a megye gazdaságát

Támogatásokkal élénkítik a megye gazdaságát

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül elnevezésű projektet mutatták be pénteken Esztergomban a megyei kormányhivatal rendezvényén.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósuló projekt célja a megye gazdaságának élénkítése új támogatási formákon keresztül. Az eseményen, melyen Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett, a korábbi GINOP-os programok tapasztalatairól is beszámoltak.

A GINOP Plusz-3.2.1-21 kiemelt projekt keretében a vállalkozások képzési költség támogatáshoz és a foglalkoztatottak képzése alatti kieső munkaidőt kompenzáló bértámogatáshoz, projektelőkészítési, projektmenedzsmenti, valamint a lebonyolításhoz szükséges szakmai megvalósító(k) támogatásához juthatnak. A támogatás a munkavállaló egyénekre szól, az összegre a munkáltató jogosult és ez által a hatósági szerződés is a munkáltatóval köttetik. Képzési és bértámogatási elem kapcsán a támogatás intenzitása a pályázó vállalat méretétől függ. A képzési támogatásra és bértámogatásra egyaránt érvényes támogatási intenzitások az alábbiak szerint alakulnak:

Vállalatméret Támogatási intenzitás

- Mikro- és kisvállalkozás 70%

- Középvállalkozás 60%

- Nagyvállalat 50%

Projekt előkészítési és projektmenedzsment költségek támogatási intenzitása 100%-os mértékű. Csekély összegű (de minimális) és mezőgazdasági csekély összegű támogatás a képzések szervezéséhez, lebonyolításához szükséges szakmai megvalósító(k) alkalmazására:

Vállalatméret Támogatási intenzitás

- Mikro- és kisvállalkozás 100%

- Középvállalkozás 70%

Vállalatméret Támogatási maximum

- Mikro-, kis és középvállalkozás 75 millió Ft

- Nagyvállalat 150 millió Ft

A projekt megvalósítására rendelkezésre álló forrás 70 milliárd Ft. A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd Ft.

Galéria

Vissza