90 éves Tokodaltáró új díszpolgára

90 éves Tokodaltáró új díszpolgára

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált Tokodaltáró kitüntetettjeinek a március 14-ei díjátadó ünnepségen a Bányász Művelődési Házban.

Kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként díszpolgári címmel tüntette ki a tokodaltárói képviselő-testület az idén 90 éves Szendi Jánosnét, aki az elismerést Petrik József polgármestertől, Erős Gábor országgyűlési képviselőtől és Popovics Györgytől, a vármegyei közgyűlés elnökétől vehette át.

Az annavölgyi születésű Szendi Jánosné 70 éve él Tokodaltárón, immár 7 évtizede tagja a Tokodaltárói Bányász Vegyes Kórusnak, fontosnak tartja a bányász hagyományok megőrzését. Több kezdeményezés is fűződik a nevéhez – például a 2000-es jótékonysági koncert az árvízkárosultak megsegítésére. Hasznos és igen megbecsült tagja a közösségnek, ott segít, ahol tud.

Az eseményen Petrik József ismertette a képviselő-testület döntését több kitüntető cím adományozásáról. A településért és a helyi közösségért végzett tevékenysége elismeréseként Kaposvári Adrienn, Putz Albert Zsolt, illetve a Magyar Vöröskereszt Tokodaltárói Kék Duna Alapszervezete is Kiváló Közösségi Munkáért Elismerő Oklevelet kapott.

Tokodaltáró Község Szolgálatáért Kitüntetést vehetett át Szomjuné Deli Ilona Mária pedagógus, az iskola korábbi intézményvezető-helyettese, a kultúrotthon korábbi vezetője. Szintén elismerésben részesült Herczeg Mária, az óvoda korábbi vezetője, óvodapedagógus is.

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

Galéria

Vissza