„A szépkor kiteljesedésének Táton hagyománya van”

„A szépkor kiteljesedésének Táton hagyománya van”

A szépkorúakat köszöntötték a táti kultúrházban pénteken délután. A jelenlévők között nagy tetszést aratott a gyerekek és a kórus műsora, valamint a települést bemutató kisfilm.

A vármegyei önkormányzat által készített mozgóképes összefoglalót dr. Veres Zoltán vármegyei jegyző adta át Turi Lajos polgármesternek egy díszdobozos pendrive-on, majd a videót meg is tekintették. Dr. Veres Zoltán hangsúlyozta, hogy a vármegyei önkormányzat az identitás program keretében sokat tett és tesz azért, hogy lakói megismerjék Komárom-Esztergomot. Korábban ezt szolgálták a települések közötti nagy sikerű páros találkozók. Azonban ezeken csak korlátozott számban tudtak részt venni, ezért most mind a 76 település egy imázsfilmmel gazdagodik, amelyek a Mivármegyénk YouTube csatornán mindenki számára hozzáférhetők.

Az eseményen köszöntötték a város legidősebb lakóit is, közülük a 96 éves Molnár Erzsébet a közönség soraiban ült. Ajándékát Erős Gábor országgyűlési képviselő adta át, aki beszédében békét, nyugalmat és szeretetet kívánt.

Turi Lajos Móra Ferencet idézte: „Akkor öregszik meg valaki, ha mosolyogni tud azon, amin korábban sírt és nevetni tud azon, amin korábban a fogát vicsorgatta." A szépkor kiteljesedésének Táton már hagyománya van - fűzte hozzá a polgármester, hiszen 108, 103 és 100 éves polgárt is köszöntöttek az elmúlt években.

Dr. Veres Zoltán jegyző is egy idézettel csatlakozott: Fiatal bárki lehet, de idős csak a legjava!

A színpadon kedves műsort adtak a kertvárosi óvodások és az általános iskolások, valamint a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus és a táti férfikórus.

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

Galéria

Vissza