Ászár is bejutott a Mozdul a megye tatai döntőjébe

Ászár is bejutott a Mozdul a megye tatai döntőjébe

A vendéglátó ászáriak csapata nyerte meg a Mozdul a megye játékos sportvetélkedő Kisbér járási selejtezőjét szombaton. Második lett Ácsteszér csapata, míg a dobogó harmadik helyére a tárkányiak állhattak.

A vármegyei indentitás program keretei között zajló játékos sportvetélkedő annak ellenére is jó hangulatban zajlott, hogy a szeszélyes áprilisi idő szabadtérről az Ászári Jászai Mari Általános Iskola tornacsarnokába kényszerítette a csapatokat.

– Köszönet Pekár Zsolt polgármester úrnak és az intézmény igazgatójának, hogy B tervvel is készültek, ha már az időjárás nem fogadta kegyeibe a járási versengést – mondta köszöntőjében Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, majd többek között hozzátette: – Azt szeretnénk, ha megyejárásaink során mindenki büszke lenne arra, hogy Komárom-Esztergom vármegyében él, ezt szolgálják ezek a rendezvénysorozatok. A jelenlévőket Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is köszöntötte.

A nap folyamán nyolc bakonyaljai település mérte össze erejét: Ácsteszér, Ászár, Bakonyszombathely, Csatka Császár, Ete, Súr és Tárkány csapata. Szerepelt a kihívások között, seprű- és medicinlabda dobás, kötélhúzás, kosárpiramis építés és sok más ügyességi feladat. A játékosok között idősek és fiatalok egyaránt voltak, sőt, némelyik csapatban a község polgármestere is a pályán serénykedett.

Különdíjért is küzdöttek. A Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, valamint Esztergályos Patrik párbajtőröző és Cserteg István tehetséggondozó szakember alkotta zsűri árgus szemekkel figyelte az ötletesebbnél ötletesebb települési bemutatkozásokat. Végül úgy döntöttek, hogy Ácsteszér csapata érdemli meg az identitás program jelmondatával feliratozott tortát a legfrappánsabb, énekes előadást is bevonó produkcióért. A jelmondat egyébként így hangzik: „A mi megyénk, a mi világunk”.

A jó hangulatú program eredményhirdetésére kora délután került sor, a dobogósok kupát és érmeket kaptak, és készült velük egy nagy csoportkép is a színpadon. A vármegyei önkormányzat Facebook oldalán és Mivármegyénk elnevezésű YouTube csatornáján posztok, fényképes galériák és videóösszefoglaló számol be az eseményről.

A döntő május 13-án lesz a tatai edzőtáborban, ahol Ászár és még öt csapat: Kecskéd, Bajna, Vértesszőlős, Nagyigmánd és Tata méri össze erejét a vármegye bajnoka címért.

&t=60s

Galéria

Vissza