"Az 1848-as események ma is útmutatást adnak számunkra"

"Az 1848-as események ma is útmutatást adnak számunkra"

Március 15-e ünnepségein együtt emlékeztek a hősökre számos településen a vármegyei önkormányzat vezetői és képviselői. Popovics György Komáromban mondott beszédet.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke Ácson, Komáromban és Kisbéren, Romanek Etelka alelnök Bábolnán és Dorogon, Borsó Tibor Csatkán és Tatán, dr. Veres Zoltán Tokodon, Környén és a településhez tartozó Környebányán, Zoltai Dániel képviselő pedig Esztergomban tisztelgett és rótta le kegyeletét a szabadságharc mártírjai előtt.

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezve Komáromban a Kopjafás emlékparkban tartottak ünnepséget. Az ünnepi beszédet Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke mondta. Kiemelte: március 15-e a hazafiság örök forrása!

– Az 1848-as események ma is tanítanak bennünket arról, hogy soha ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk, hogy ne hagyjuk, hogy elveinket és értékeinket feladjuk. Ma is küzdelmet folytatunk a szabadságért és a nemzetünk függetlenségéért, de ez a küzdelem ma más formában zajlik, mint 176 évvel ezelőtt. Az egyéni szabadság fontos és elengedhetetlen, de nem írhatja felül a közösségi szabadságjogokat és az ország érdekeit. Mi hiszünk a nemzetek Európájában, ahol minden nemzet szabadon kifejezheti és megvédheti saját identitását és érdekeit.
– A '48-as komáromi események emléke ma is útmutatást ad számunkra. Arra emlékezetet minket, soha ne felejtsük el, hogy milyen áldozatok árán jutottunk el a mai szabadságunkhoz. Az akkori hősök példája arra sarkall bennünket, hogy mindig álljunk ki hazánkért, és ne engedjük, senkinek nemzeti értékeink, magyarságtudatunk lerombolását.

Galéria

Vissza