Az esztergomi Csöregi Európa ötödik legjobbja

Az esztergomi Csöregi Európa ötödik legjobbja

A 27. Horgász Európa Bajnokságon ezüstérmes lett a magyar csapat, ezzel jelenleg vezetik az olaszok és az angolok előtt a nemzetközi szövetség 7 évet összegző EB ranglistáját.

A válogatott tagjaként az esztergomi Csöregi Balázs 135 európai szinten jegyzett horgász közül egyéniben az ötödik helyet szerezte meg.

A bajnokságok a kaposvári Deseda tavon rendezték a rendezvény előtt felújított versenypályán. Az eseményt népes közönség kísérte figyelemmel annak ellenére, hogy az első napon a „kis hal is jó hal” lehetett volna a versenyzők mottója, mert a fogás főleg babérlevél méretű küszökből állt.

A következő napokban, az enyhülést követően megjött a halak étvágya, viszont Csöregi Balázs dolgát nehezítette, hogy a sorsoláson a hat mélyvízi szektor legrosszabb helyét, egy kanyarulat legbelső ívét kapta meg. Ebben a helyzetben is több mint 9 kilóval mérlegelt, így a mezőny elejére került.

Segítőjével, Horváth Lászlóval jó összmunkával érték el a sikert, majd az egész verseny során tudásuk legjavát adva, folyamatosan jó eredményeket mutatva horgásztak.

Nagy volt a nyomás a magyar csapaton, hiszen dobogóesélyesként kellett bizonyítani. Ezüstérem lett a végeredmény, így a magyarok továbbra is vezetik a nemzetközi szövetség 7 évet összegző EB ranglistáját.

Galéria

Vissza